Skip to content

Trend Stories -trenditarina osa 8

 

 

 

 

 

 

 

 

Trend Stories -trenditarina osa 8:

Uuden ajan nostalgia

Uuden ja vanhan sopuisa liitto

Punainen on monissa eri sävyissä tämän vuoden tähti trendivärien taivaalla. Oli itsestään selvää, että Trendikotiin tulee punaista johonkin huoneeseen. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä, kun Williamin köynnös -tapettia soviteltiin Farrow&Ball uutuusvärien rinnalle. Vaikka tapetissa onkin vahva punainen pohjaväri, löytyy köynnöskuvion lonkeroista juuri sopivasti pehmeitä aprikoosin, lilan ja beigen sävyjä. Nämä sitovat yhteen koko olohuoneen värimaailman. Punaisen värimaailman täydentää lehtikuvion tummanpunainen lehtikiehkura – täydellinen tausta Jean Vernetin syvän punaiselle samettisohvalle lue lisää> .

Jugend, klassinen tai uuden ajan nostalgia ­- rakkaalla lapsella on monta nimeä. Uuden ajan nostalgia viittaakin menneeseen aikaan. Siihen, josta meillä on lämpimiä muistoja tai mielikuvia.

Aiemmin juuri jugend -ajan rakennuksien seinissä nähtiin näitä ornamenttikuvioisia tapetteja yhdessä tyylikalusteiden kanssa. Nyt sisustustrendit sallivat tyylien yhdistelemisen ja kerroksellisuuden eri vuosikymmenten tyyleistä.

PIHLGREN & RITOLAN PAPERITAPETTIEN AARTEET

Kun on painanut 90 vuotta perinteisin menetelmin kotimaisia paperitapetteja, on arkistossa kaavioita eri vuosikymmeniltä. Kaikkien kuvioiden historia ei ole tallessa, mutta on kiinnostavaa matkustaa vaikkapa vuoteen 1964, jolloin kuvan Kesäniemi -kuvio on syntynyt.

Tämä ihana kukkaketo pääsee kukkimaan Trendikodin lastenhuoneeseen. Mikä toisikaan paremmin yhteyden luontoon kuin, kellahtaa sänkyyn hennon vihreiden heinien ja kukkien kupeeseen. Nämä heinät ovat taatusti allergiavapaita! Kotoisaa hyvinvointia perheen pienimmille.

 

ENSIESITTELYSSÄ TRENDIKODISSA

Retrosti Skandi on yksi Trendikodin sisustustrendeistä. Tämä skandinaavinen tyyli näyttäytyy värimaailmaltaan selkeän vaaleana tai tummemman puun sävyissä. Molempiin sopii hyvin ”hiljainen”, ruudukas kuvio, joka on täysi vastakohta esim. Williamin köynnökselle.

Aavikko -kuvio on 50-luvun lapsi, joka sai nyt uuden, 2020-luvun värityksen. Tämä kaksivärinen kuvio oli juuri sopiva Trendikodin vaaleaan eteiseen, Koivuin Nordic -Laakso sisustuspaneelin kaveriksi. Toisessa aaltoileva pystykuvio ja toisessa mukailtu ruudukko. Värinä uusi täydellinen hiekan vaalea sävy, joka on sisustuksellinen tausta skandinaaviselle vaaleudelle.

Myös Trendikodin keittiömme kaipasi vähän retrohenkeä. Tapetin sama väritys sopii tumman puun kaveriksi Novartin Nordic Nature keittiölle.

Kannattaa käydä katsomassa miten tapetti sulautuu erilaiseen sisustukseen neutraalin värinsä ansiosta. Tämä kotimainen paperitapetti on vastuullinen ja edullisempi vaihtoehto pellavatapeteille, jotka ovat kovin trendikkäitä retrohenkisissä sisustuksissa.

Ei ole myöskään sattumaa, että ruutukuvio, ja väritys toistuvat isommassa skaalassa Hietakarin upeassa keittiön lasiseinäkkeessä.

 

Väritys tehtiin erilaisten kokeilujen kautta. Lopulta valikoitui yksi väri, joka sopii molempiin kokonaisuuksiin neutraalina vaihtoehtona.

 

SINIVALKOISTA TYÖHUONEESEEN

Sininen ja vihreä ovat hyviä, rauhoittavia värejä, jotka soveltuvat huoneisiin, joissa työskennellään.

Kodin työhuoneen ei kuitenkaan tarvitse olla tylsä muistutus toimitiloista, oleskellaanhan siellä muulloinkin kuin toimistoaikana.

Trendikodin työhuoneen seinät maalattiin samettisen mattapintaisella Farrow & Ball:in utuisen vaaleansinisellä sävyllä.

Sinisen vastaväri on oranssi, ja Kuusilinnan oranssi Kolo-sohva luokin juuri sopivan kontrastin.

Arvaatko jo minkä kuvan tapeteista sohva saa taustakseen?

Tapettitehtaan valikoimat ovat niin laajat, eri aikakausien kuvioista aina tämän päivän uusimpiin designeihin, että ehdokkaita oli useita. Kuviota ja värejä on jokaiseen makuun ja sisustustyyliin.

Myönnettävä on, että monta omaakin suosikkia karsiutui, jotta saimme kuhunkin esillä olevaan sisustustrendiin yhden parhaiten kuvaavan esimerkin.

Trendikodissa näet, miten ne tukevat eri trendien sisustuksia.

Tervetuloa inspiroitumaan tapeteista Messukeskukseen Kevätmessuille Trendikotiin!

 

Terveiset Trendikodista,

Malla

 Lisää näitä ihanuuksia löytyy: