Skip to content

 

Trend Stories -trenditarina

 

 

 

 

Ensimmäinen Sisustamisen trenditarina : UUDEN AJAN NOSTALGIA

Jean Vernet – ilahdu väreistä ja kuoseista

 

Trendit mukautuvat ajassa arvojemme ja valintojemme mukaiseksi. Nyt korostuvat turvallisuus, hyvinvointi, vastuullisuus, sosiaaliset kohtaamiset sekä arjen sujuvuus. Ennen kaikkea nyt on lupa rakentaa persoonallinen sisustus omaan kotiin. Trendit ovat sallivia ja sekoittuvat keskenään.

 Kevätmessujen Trendikodissa esillä on neljä trendiä kodin eri huoneissa. Uuden ajan nostalgia on mummolasta tai lapsuuden kodista 80–90-luvun koristeellisia yksityiskohtia poimiva trendi, jossa uusi aika näkyy aikakausien tyylien, värien ja kuosien rohkeassa yhdistelyssä. Runsas, värikäs ja persoonallinen Jean Vernet tuo Trendikodin olohuoneeseen inspiroivan uuden ajan nostalgisen tunnelman.

Teksti: Malla Tapio

Kuvat: Jean Vernet

Kansainvälisesti trendeissä nousee jälleen, kaiken karsimisen jälkeen, yllättävästi koristeellisuus. Kotiin tuodaan jotain lapsuuden kodista tai mummolasta tuttua; monelle mummola on edustanut iloa ja lämmintä turvallisuutta. Jo aiemmin koteihin on tullut kuin varkain ryijyjä sekä räsymattoja ja kirppareiden 50–60-luvun kalusteet on viety käsistä. Nyt on otettu uusi askel nostalgian luomisessa. Viitteitä haetaan Englannin maaseudun puutarhoista tai vaihtoehtoisesti Etelä-Euroopan tyylikodeista.

Myös muodissa on viitteitä 80-luvun hittituotteista. Silloinkin pukeuduttiin fiiniin bleiseriin ja samat ukkohousut löytyvät taas kevään mallistoista. Sisustustyyli näillä vuosikymmenillä oli myös runsasta: Oli ruutua, raitaa ja kukkakuvioita, ornamentteja tapeteissa, verhoissa ja koristetyynyissä. Valaisimissa oli varjostimia, vekattuja tai kuviollisia. Puukalusteista löytyi koristeellisia sorvauksia. Peilit, neoklassiset patsaat ja koristeelliset maljakot kukka-asetelmin nostettiin kodin paraatipaikalle.

Kaikki tuo on täällä taas, mutta uudella tavalla yhdisteltynä, kuten ajankuvaan kuuluu. Nyt yhdistellään samoja elementtejä, kukin omalla tavallaan ja sallivan persoonallisesti. Kaiken ei tarvitse olla tyylipuhdasta, vaan jokainen luo oman turvallisen ja tutun tunnelman, vaikkapa vain niillä koristetyynyillä ja kahvipöytäasetelmilla.

Kevätmessujen Trendikodin olohuoneessa voit inspiroitua täysimittaisesti Uuden ajan nostalgia -trendiin. Seinät pukeutuvat kuviotapettiin ja ihaniin Farrow & Ball kevään uutuus maalisävyihin. Lattialle ladotaan Bjelin kovetettu puulattia kalanruotoparkettina.

Pintamateriaalit ovat täydellinen pari sisustus- ja huonekalumyymälä Jean Vernetin kalusteille, jotka nähdään Trendikodin olohuoneessa. Viininpunainen, ”kurvikas” samettisohva on espanjalainen kaunotar Josephine Famalta. Faman valikoimista löytyy myös salonkikelpoiset suositut mekanismituolit. Kauniita, mutta samalla toimivia kalusteita.

Pastellisävyt ovat tämän trendin peruspilareita – niitä edustaa keväänvihreä koristemaalattu Plaisancen lipasto. Lipasto flirttailee onnistuneesti muiden tilaan valikoitujen huonekalujen kanssa. Sinivalkoiset keramiikka -astiat ovat itseoikeutettuja vitriineissä ja sarjapöytien päällä. Peilissä on tietenkin koristeelliset kullatut raamit. Pientä ja kaunista asetellaan esille iloa tuottamaan.

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja tietenkin myös jotain sinistä. Joukossa on aina jotain yllätyksellistä ja kerroksellista. Tule rohkeasti inspiroitumaan Trendikotiin ja Uuden ajan nostalgia -trendiin – saatat itsekin innostua tästä nousevasta sisustustrendistä. Kevään uutuustuotteita on runsaasti esillä ja osa myös ensi kertaa näytillä Trendikodissa.

Trendikodin olohuoneen kalustaja Jean Vernet on upea sisustus- ja huonekaluliike. Löydät Jean Vernetiltä kaikki sisustukset kotiin – persoonallista, laadukasta ja ihanaa.

Terveiset Trendikodista,

Malla

PSST! Ennakkomaistiaisia Uuden ajan nostalgia -trendistä saat IG live -lähetyksestä, joka kuvattiin Jean Vernetin Mariankadun myymälässä. Voit katsoa livelähetyksestä tallenteen Kevätmessujen Instagramista!