Skip to content

Retkelle & luontoon
21.3.–24.3.2024

Retkelle & luontoon

Vinkit ja varusteet ulkoilmaharrasteista kiinnostuneille!

Uusi Retkelle & luontoon -teema-alue tarjoaa tietoa ja tuotteita muun muassa retkeilyyn, luontokuvaukseen ja moniin muihin aktiivisen ulkoilijan suosikkiharrastuksiin.

Alue houkuttelee paikalle niin aktiivisia harrastajia kuin lapsiperheitäkin nauttimaan erilaisista luonnon tarjoamista elämyksistä. Olitpa jo kokenut eränkävijä tai vasta luonnon kutsun kuullut kaupunkilainen, tapahtumasta saat vinkit kaikkeen luonnossa liikkumiseen, retkeilyyn ja erilaisiin vesiaktiviteetteihin.

Tapahtumasta löydät myös mielenkiintoisimmat kohdetärpit. Miltä kuulostaa patikointi, eväsretki lähiluontoon tai pidempi vaellus Lapissa? Tapahtuma tarjoaa reitit, majoitukset ja vinkit aktiiviseen ulkoiluun niin lähialueella kuin Lapin tuntureillakin.

Osta liput

Sukella uusien harrastusten pariin!

Retkelle & luontoon -teema-alue houkuttelee kaikki aktiivisista harrastajista lapsiperheisiin nauttimaan erilaisista luonnon tarjoamista elämyksistä.

Ulkoilmaharrasteet

Ulkoilma tarjoaa upean näyttämön monille harrastuksille ja virkistäville aktiviteeteille. Ulkoilmaharrastukset antavat mahdollisuuden paeta kaupungin hälinästä ja nauttia luonnon rauhasta ja kauneudesta. Voit patikoida vuorilla, pyöräillä metsäpoluilla, leiriytyä metsässä, kiipeillä kallioilla tai retkeillä kansallispuistoissa. Retkelle & luontoon -alueella pääset tutustumaan moniin mielenkiintoisin ulkoilmaulkoilmaharrastuksiin.

Retkeily + varusteet

Retkeily on mahtava tapa kokea luonnon kauneus ja seikkailu lähietäisyydeltä. Se tarjoaa mahdollisuuden irrottautua arjen kiireistä ja uppoutua luonnon rauhaan. Retkeilyn voi aloittaa matalalla kynnyksellä, kunhan muistaa muutaman seikan; varusteissa on hyvä huomioida säänmukaiset vaatteet sekä kengät ja mukaan kannattaa pakata helpot retkieväät. Lisäksi etukäteen kannattaa ottaa selvää, kuinka pitkän retken haluaa tehdä ja millainen reitin maasto on. Retkelle & luontoon -alueella sinulla on mahdollisuus oppia retkeilystä ja saada hyviä vinkkejä varusteiden valintaan sekä uuden retkikohteen löytämiseen.

Vesiaktiviteetit

Vesiurheiluaktiviteetit tarjoavat jännittäviä mahdollisuuksia nauttia vedestä ja samalla kuntoilla. Vedessä liikkuminen tarjoaa virkistävän ja hauskan tavan viettää aikaa ulkona. Monipuolisia vesiurheilulajeja ovat esimerkiksi sup-lautailu, uinti, melonta ja snorklaus. Riippumatta siitä, oletko aloittelija tai kokenut harrastaja, vesiurheilu tarjoaa mahdollisuuden kokea adrenaliiniryöpyn aalloilla tai rauhallisen hetken vaikkapa järven keskellä. Retkelle & luontoon -alueella pääset tutustumaan eri vesiaktiviteetteihin ja voit löytää uusia välineitä harrastuksen aloittamiseen.