Skip to content

Retkelle & luontoon
21.3.–24.3.2024

Retkelle & luontoon

Vinkit ja varusteet ulkoilmaharrasteista kiinnostuneille!

OmaMökki-messujen yhteyteen avautuva Retkelle & luontoon -alue tarjoaa tietoa ja tuotteita muun muassa retkeilyyn, pyöräilyyn, kalastukseen, luontokuvaukseen ja moniin muihin aktiivisen ulkoilijan suosikkiharrastuksiin.

Alue houkuttelee paikalle niin aktiivisia harrastajia kuin lapsiperheitäkin nauttimaan erilaisista luonnon tarjoamista elämyksistä. Olitpa jo kokenut eränkävijä tai vasta luonnon kutsun kuullut kaupunkilainen, tapahtumasta saat vinkit kaikkeen luonnossa liikkumiseen – retkeilyyn, pyöräilyyn ja erilaisiin vesiaktiviteetteihin.

Tapahtumasta löydät myös mielenkiintoisimmat kohdetärpit. Miltä kuulostaa patikointi, eväsretki lähiluontoon tai pidempi vaellus Lapissa? Tapahtuma tarjoaa reitit, majoitukset ja vinkit aktiiviseen ulkoiluun niin lähialueella kuin Lapin tuntureillakin.

Sukella uusien harrastusten pariin!

Retkelle & luontoon -teema-alue houkuttelee kaikki aktiivisista harrastajista lapsiperheisiin nauttimaan erilaisista luonnon tarjoamista elämyksistä.

Ulkoilmaharrasteet

Ulkoilma tarjoaa upean näyttämön monille harrastuksille ja virkistäville aktiviteeteille. Ulkoilmaharrastukset antavat mahdollisuuden paeta kaupungin hälinästä ja nauttia luonnon rauhasta ja kauneudesta. Voit patikoida vuorilla, pyöräillä metsäpoluilla, leiriytyä metsässä, kiipeillä kallioilla tai retkeillä kansallispuistoissa. Retkelle & luontoon -alueella pääset tutustumaan moniin mielenkiintoisin ulkoilmaulkoilmaharrastuksiin, kuten vaikkapa kalastukseen tai luontokuvaukseen.

Vesiaktiviteetit

Vesiurheiluaktiviteetit tarjoavat jännittäviä mahdollisuuksia nauttia vedestä ja samalla kuntoilla. Vedessä liikkuminen tarjoaa virkistävän ja hauskan tavan viettää aikaa ulkona. Monipuolisia vesiurheilulajeja ovat esimerkiksi sup-lautailu, uinti, melonta ja snorklaus. Riippumatta siitä, oletko aloittelija tai kokenut harrastaja, vesiurheilu tarjoaa mahdollisuuden kokea adrenaliiniryöpyn aalloilla tai rauhallisen hetken vaikkapa järven keskellä. Retkelle & luontoon -alueella pääset tutustumaan eri vesiaktiviteetteihin ja voit löytää uusia välineitä harrastuksen aloittamiseen.

 

Pyöräily

Pyöräily on loistava tapa nauttia ulkoilmasta, liikkua ympäristöystävällisesti ja samalla parantaa kuntoa. Pyöräily vahvistaa lihaksia, parantaa kestävyyttä ja auttaa ylläpitämään terveellistä elämää. Lisäksi se tarjoaa ympäristöystävällisen vaihtoehdon autoilulle ja vähentää päästöjä. Varusteiden osalta yksinkertaisimmillaan pyöräilyyn tarvitaan vain pyörä, mutta myös muille pyöräilytarvikkeille, kuten jalkapumpulle, perushuoltotarvikkeille, kypärälle, heijastimille, valoille ja lukolle on usein myös tarve. Retkelle & luontoon -alueelta löydät pyörät sekä pyöräilyyn tarvittavat varusteet samasta paikassa. Saat myös vinkkejä Suomen kiehtovimmista pyöräilyreiteistä, jotka tarjoavat silmiä hiveleviä maisemia!

Retkeily + varusteet

Retkeily on mahtava tapa kokea luonnon kauneus ja seikkailu lähietäisyydeltä. Se tarjoaa mahdollisuuden irrottautua arjen kiireistä ja uppoutua luonnon rauhaan. Retkeilyn voi aloittaa matalalla kynnyksellä, kunhan muistaa muutaman seikan; varusteissa on hyvä huomioida säänmukaiset vaatteet sekä kengät ja mukaan kannattaa pakata helpot retkieväät. Lisäksi etukäteen kannattaa ottaa selvää, kuinka pitkän retken haluaa tehdä ja millainen reitin maasto on. Retkelle & luontoon -alueella sinulla on mahdollisuus oppia retkeilystä ja saada hyviä vinkkejä varusteiden valintaan sekä uuden retkikohteen löytämiseen.