Skip to content

Kevätpuutarha

Askel kohti kesää

Suomen suurimmat puutarha-alan messut!

Kevätpuutarha-tapahtuma on täynnä tuotteita, tietoa ja inspiraatiota. Onko intohimonasi kukkakeidas takapihallasi, vai harrastatko yrttien viljelyä parvekkeellasi  tai löytyykö mökiltäsi kasvimaa? Kevätpuutarha-messuilta löydät kaiken, mitä pihallesi kaipaat grilleistä koristelyhtyihin. Kaupan päälle saat tuoreimmat vinkit alan asiantuntijoilta.

Tapahtuman koko ohjelma julkaistaan pian – pysy kuulolla!

Osta liput!

Inspiroidu ja löydä oma tyylisi!

Ideapuutarha koostuu neljästä samankokoisesta alueesta, jotka kuvaavat modernia pihaa, kukkivaa pihaa, sadepuutarhaa ja hyötypuutarhaa. Täältä löydät siis parhaat vinkit niin moderniin kuin kukkivaankin puutarhaan, ja inspiroidut juuri omaa silmääsi miellyttävistä puutarharatkaisuista.

Ideapuutarhassa tämän vuoden vahvana teemana esiintyy vastuullisuus. Se näkyy muun muassa kotimaisten valmistajien ja kierrätysmateriaalien hyödyntämisenä. Puumateriaaleissa käytetään kotimaista puuta ja vältetään kyllästeitä, kuorikate on sahateollisuuden ylijäämätuote ja betonielementeissä on palautus- ja ylijäämäbetonia. Myös kotitalouksien kierrätysasiat nousevat esiin messuilla. Sadepuutarhassa keskitytään etenkin hulevesien imeyttämiseen ja hyödyntämiseen.

 

 

.

Kaupunkiympäristössä käytetään usein pihan päällystämiseen kovia materiaaleja. Ne eivät ime sade- ja valumavesiä, vaan ne täytyy ohjata pois rakennuksista joskus pitkänkin matkan päähän erilaisin viemäröinnein. Tämä rasittaa viemäriverkkoa ja katualueita. Sadepuutarhassa on käytetty paljon vettä läpäiseviä elementtejä, muun muassa koristesoraa ja askelmalaattoja, joiden avulla hulevesiä pystytään imeyttämään maaperään jo paikan päällä”, -Mallipihojen suunnittelija, maisemasuunnittelija Minna Harju

.

Kevätpuutarha-messut  yhteistyössä