Skip to content

 

 

Suomen suurimmat puutarha-alan messut!

Kevätpuutarha-tapahtuma on täynnä tuotteita, tietoa ja inspiraatiota. Onko intohimonasi kukkakeidas takapihallasi, vai harrastatko yrttien viljelyä parvekkeellasi  tai löytyykö mökiltäsi kasvimaa? Kevätpuutarha-messuilta löydät kaiken, mitä pihallesi kaipaat grilleistä koneisiin ja koristelyhtyihin. Kaupan päälle saat tuoreimmat vinkit alan asiantuntijoilta.

 

Ohjelma

Keskuspuisto

Kevätmessujen keskelle asettuva Keskuspuisto muistuttaa vihreän voimasta ja vaikutuksista. Vihreän ympäristön on tutkimuksin osoitettu muun muassa edistävän luovuutta ja alentavan stressitasoja.

Kevään aloittavilla Kevätmessuilla nähtävä Keskuspuisto-alue kutsuu kävijät pysähtymään hetkeksi tapahtumakuhinan keskellä ja nauttimaan vihreydestä kaupunkien keskellä olevien puistojen ja viheralueiden, omien pihojen ja parvekkeiden tapaan. 

”Kun nautimme vihreästä ympäristöstämme, se hoitaa meitä samalla voimalla takaisin. Viherympäristö vaikuttaa ihmiseen tutkitustikin esimerkiksi stressitasoa ja verenpainetta laskien, kun luonnon vehreys ympäröi meitä ja oli kyseessä sitten rakennettu vihreä tai luontaisesti kasvava ympäristö”, Keskusalueen suunnitellut maisemasuunnittelija Minna Harju toteaa. 

Vaikka Kevätmessuilla esiteltävä viheralue on pinta-alaltaan yli tuhat neliömetriä, vihreän elvytyksen lähteeksi ei tarvita suurta pihaa tai puutarhaa: pienikin vihreä piste esimerkiksi parvekkeella riittää. Toinen iloinen uutinen on se, pihan ja puutarhan töitä voi tehdä luonnon ja vuodenaikojen rytmissä.

 

Suunnittelu:

Maisemasuunnittelija Minna Harju

Rakentaminen:

Rainset Oy , Ammattiopisto Live , Messukeskus

Yhteistyökumppanit:

Alina Lampinen , DEE ja Vuu , Garden lights , Inora , Lakka Rakennustuotteet , Leikkiturva , Liuskemestarit , Nordic Turf , Rudus , Torpanpiha , TTS , Tuias , Pukinmäen puutarha

Miniatyyripuutarhanäyttely

Puutarhaliiton, Messukeskuksen ja Pihailon järjestämässä näyttelyssä pääset kurkistamaan 7 kiehtovaan miniatyyripuutarhaan. Jokainen puutarha on oma elävistä kasveista, kivi- ja puumateriaaleista pieneen laatikkoon rakennettu maailmansa.

Mitä puutarhassa on juuri tapahtunut? Kuka puutarhaa käyttää? Mitä siellä tulee pian tapahtumaan? Minikokoinen rekvisiitta saa mielikuvituksen heräämään!

Näyttely on auki koko tapahtuman ajan hallissa 6 osastolla 6p11.

Puutarhojen toteutuksesta ovat vastanneet: Steinerpäiväkoti Pikkukarhu, Aula-työkoti, Huonekasviseura ry, Hyrian Suuntavalmennus-työpaja, Pukinmäen Nukkekotikerho ja Puolimatkan koulu

Parvekkeen sisustus mielessä? Malliparvekkeista inspiraatiota!

Parvekkeen sisustus on ihan oma lajinsa. Parhaimmillaan parvekkeesta saa kotiin yhden huoneen lisää. Parvekesisustus ei tunne rajoja, kuten malliparvekkeemme näyttävät. Tule hakemaan uusimmat parvekesisustusideat kuudesta erilaisesta parvekekokonaisuudesta!

Ohjelmalava

Kevätlavalla kuulet ajankohtaiset vinkit ja neuvot pihaan, puutarhaan ja mökille. Tarjolla on vinkkejä mm. luomulaatuisen kasvimaan perustamiseen, mitä mökin kunnostuksessa ja ylläpidossa tulisi ottaa huomioon, paljonko pihan rakentaminen maksaa ja miten saunominen edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia Katso ohjelma

Kevätpuutarha-messut  yhteistyössä

 

Kevätmessujen klubilaisena saat etuja ja ennakkotietoa tapahtumasta!

Liity klubiin