Skip to content

 

 

Suomen suurimmat puutarha-alan messut!

Kevätpuutarha-tapahtuma on täynnä tuotteita, tietoa ja inspiraatiota. Onko intohimonasi kukkakeidas takapihallasi, vai harrastatko yrttien viljelyä parvekkeellasi  tai löytyykö mökiltäsi kasvimaa? Kevätpuutarha-messuilta löydät kaiken, mitä pihallesi kaipaat grilleistä koneisiin ja koristelyhtyihin. Kaupan päälle saat tuoreimmat vinkit alan asiantuntijoilta.

 

Osta liput

Ideapihat

Kevätmessujen Ideapihat herättelee mielikuvitusta ja kutsuu käyttämään tuttuja elementtejä uusin tavoin 

 

Kevätmessujen rakastettu teema-alue on tänä vuonna Ideapihat. Kevätmessujen kävijöiden toivomia pihaideoita esitellään uudella Ideapihat-alueella kuuden erilaisen teemapihan muodossa. Luvassa on ideoiden runsautta ja tuttujen elementtien käyttöä oivaltavin, totustusta poikkeavin tavoin. Maisemasuunnittelija ja hortonomi Minna Harjun suunnittelemalla alueella nähdään metsäinen pöllipiha, ekologinen risupiha, idearikas kierrätyspiha sekä puu-, betoni- ja luonnonkivirakenteiset pihat.   

Ideapihat näyttää asioita, jotka voidaan toteuttaa suunniteltavan pihan lähtötilanne huomioiden. Alueella nähtävät pihat ovat hyvinkin erilaisia metsäisestä ja luonnonläheisestä raskaammin rakennettuun”, Minna Harju kertoo. 

 

 

 Omassa pihassa halutaan tehdä asioita aiempaa enemmän 

 

Ideapihat-alueen suunnittelija toivoo, että suomalaista puuta käytettäisiin entistä enemmän. Hän haastaa ajatuksen, jonka mukaan puurakenteinen piha koetaan usein suurihoitoiseksi ja lyhytikäiseksi. 

”Teemme terasseja raakapuusta, jota ei ole käsitelty millään. Sellainenkin terassi kestää luonnossa 10–15 vuotta, kun se on oikein rakennettu. Se on pitkä aika, ja kyllä pihakin kaipaa muutoksia käyttäjäkunnan kasvaessa”, Harju toteaa.  

Jo jonkin aikaa vallinnut maanläheisyyden trendi jatkuu pihakivissä. Vaaleammat värisävyt ovat ilmestyneet väripalettiin mustan ja betoninharmaan rinnalle.  

Vahva trendi on Harjun mukaan sekin, että omassa pihassa halutaan tehdä erilaisia asioita aiempaa enemmän. Viljelyn suosio jatkuu ja pihalle rakennetaan erilaisia kuntoilupaikkoja.   

Ihmiset ovat oivaltaneet, että vaikka piha onkin turvavyöhyke seuraavaan naapuriin, se on myös osa asumista. Siellä tehdään, toimitaan ja nautitaan laita-alueistakin. Se ei ole enää vain terassilla olemista.” 

Suunnittelu:

Maisemasuunnittelija Minna Harju

Rakentaminen:

Rainset Oy, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, Messukeskus

Yhteistyökumppanit:

Easy2plant, Garden lights, Lakka Rakennustuotteet, Liuskemestarit , Rudus Torpanpiha, TTS , Pukinmäen puutarha, Piiraisen Kuntta

Hyötypuutarha-alue

Uutena messuilla on Hyötypuutarha-alue, jossa asiantuntijat ovat paikalla antamassa hyötypuutarhaan liittyvää neuvontaa sekä hoito-ohjeita. Alueella on myös viher- ja hyötykasvien myyntiä. Lisäksi löydät sieltä viehättävän kuohuviinibaarin, jonne voit istahtaa hetkeksi rentoutumaan messuhulinan lomassa. Alueen toteuttavat yhteistyössä Kekkilä, Viherrinki, Viherlandia ja KH Puutarhakeskus.

Parvekkeen sisustus mielessä? Malliparvekkeista inspiraatiota!

Parvekkeen sisustus on ihan oma lajinsa. Parhaimmillaan parvekkeesta saa kotiin yhden huoneen lisää. Parvekesisustus ei tunne rajoja, kuten malliparvekkeemme näyttävät. Tule hakemaan uusimmat parvekesisustusideat kuudesta erilaisesta parvekekokonaisuudesta!

Kevätpuutarha-alueella tapahtuu

Puutarhalavalla saat vinkit ja ideat pihalle, puutarhaan ja parvekkeelle. Puheenvuoroissa kuullaan mm. miten perustetaan luomukasvimaa, tietoa syötävistä kukista, luonnon terveyshyödyistä ja kuivuutta kestävistä kasveista. Katso ohjelma
Kevätlavalla keskustellaan mitä on ihmislähtöinen ja ympäristöystävällinen rakentaminen, kuullaan vinkit mökkirannan hoitoon ja tärpit saunan terveyshyödyistä. Legendaarinen Vuoden mökkiläinen palkitaan Kevätlavalla torstaina! Katso ohjelma

Kevätmessujen klubilaisena saat etuja ja ennakkotietoa tapahtumasta!

Liity klubiin

Kevätpuutarha-messut  yhteistyössä