Skip to content

Grillin puhdistus

Oikein hoitamalla grillisi käyttöikä pitenee!

Grillin puhdistus

Grillin puhdistus kannattaa tehdä aina heti käytön jälkeen. Kuuman grillin puhdistus on nimittäin helpompaa kuin sellaisen, johon lika on jo ehtinyt tarttua kiinni. Lisäksi talven jälkeen grilli kaipaa puhdistusta. Puhdistamiselta ei välty edes uuden grillin hankkija, sillä ihan uudet grillitkin neuvotaan pyyhkimään ja tarvittaessa öljyämään ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Säännöllisyys kannattaa

Puhdista grilli aina grillaamisen jälkeen. Grillin puhdistus on järkevää, sillä se pidentää samalla grillin käyttöikää. Grillaaminen on myös hygieenisempää puhdistetulla grillillä.

Kaasugrillin puhdistus

Puhdista lämmin ritilä harjaamalla sitä 10–15 sekuntia. Käytä puhdistamiseen kunnon harjaa. Mikäli poltin ja sisäosat kaipaavat myös puhdistusta, anna grillin jäähtyä vähän. Sitten poista lika polttimoista grilliharjalla. Raaputa pohjan lika suoraan tiputusastiaan. Muista lopuksi muista tyhjentää tiputusastia.

Puhdista grillin ulkopinta saippuavedellä ja rätillä. Ennaltaehkäise likaantumista öljyämällä ritilä ennen grillausta esimerkiksi rypsiöljyllä. Älä käytä oliiviöljyä, sillä se saattaa antaa makua ruokaan.

Hiiligrillin puhdistus

Puhdista suojakannet jo ennen grillausta kostealla liinalla. Harjaa grillauksen jälkeen grillausritilä messinkiharjalla huolellisesti.

Säilytä grilliä sateensuojassa ja käytä jäähtyneen grillin päällä jotain suojusta tai suojapussia. Vaihda hiilet myös silloin tällöin. Puhdista hiiliallas hiilien vaihdon yhteydessä harjalla ja vedellä. Lisää tarvittaessa pesuveteen astianpesuainetta.

Sähkögrillin puhdistus

Lue käyttöohjeet huolellisesti. Harjaa irrotettavat ritilät messinkiharjalla tai jos ne ovat kovin likaisia eikä harjaus riitä, pese ne pesuainevedellä. Pyyhi griilli ja säilytä kuivassa paikassa sisätiloissa. Älä jätä sähköjohtoja ulos!

Grillin puhdistusvinkit tarjosi

K-Rauta

Katso myös vinkit onnistuneeseen grillaukseen

Puhdistus ei auta – Tarvitaan uusi grilli!

Aina edes kunnollinen puhdistus ei tee grillistä enää käyttökelpoista. Mikäli edessä on uuden grillin hankinta, kannattaa suunnata Kevätmessuille. Kevätmessuilla vertailet helposti eri vaihtoehtoja ja saat uuden laitteen mukaasi edulliseen messuhintaan!

Osta liput!