Skip to content

Ideapuutarha

Vastuullinen ja kaunis puutarha

 

Ideapuutarha koostuu neljästä samankokoisesta alueesta, jotka kuvaavat modernia pihaa, kukkivaa pihaa, sadepuutarhaa ja hyötypuutarhaa. Täältä löydät siis parhaat vinkit niin moderniin kuin kukkivaankin puutarhaan, ja inspiroidut juuri omaa silmääsi miellyttävistä puutarharatkaisuista.

Kukkiva piha on väritykseltään hempeän romanttinen. Sieltä löytyy viinihuone (huvimaja), jonka sisällä on näyttävä leikkokukkainstallaatio. Viinihuone on kävijälle inspiroiva paikka vaikkapa selfien ottamiseen.
Sadepuutarhassa on keskitytty erityisesti hulevesien imeyttämiseen ja hyödyntämiseen. Puutarhassa on käytetty paljon vettä läpäiseviä elementtejä, muun muassa koristesoraa ja askelmalaattoja.
Modernin pihan väritys on graafisen musta-valko-vihreä ja sen muodot selkeitä. Elävyyttä tuodaan korkoeroilla ja tunnelmallisella valaistuksella.
Hyötypuutarhassa ränneiltä valuva vesi hyödynnetään kasvien mahdollisimman tehokkaaseen kasteluun.

 

 

”Kaupunkiympäristössä käytetään usein pihan päällystämiseen kovia materiaaleja. Ne eivät ime sade- ja valumavesiä, vaan ne täytyy ohjata pois rakennuksista joskus pitkänkin matkan päähän erilaisin viemäröinnein. - maisemasuunnittelija Minna Harju

Ideapuutarhassa tämän vuoden vahvana teemana esiintyy vastuullisuus. Se näkyy muun muassa kotimaisten valmistajien ja kierrätysmateriaalien hyödyntämisenä. Puumateriaaleissa käytetään kotimaista puuta ja vältetään kyllästeitä, kuorikate on sahateollisuuden ylijäämätuote ja betonielementeissä on palautus- ja ylijäämäbetonia. Myös kotitalouksien kierrätysasiat nousevat esiin messuilla. Sadepuutarhassa keskitytään etenkin hulevesien imeyttämiseen ja hyödyntämiseen

Vastuullisuuden lisäksi Ideapuutarhan kantavina teemoina on tekemisen riemu, puutarhassa puuhaaminen, elämästä ja ulkoilmasta nauttiminen.