Ideapuutarha sukeltaa satuun

Tämän vuoden ideapuutarha (yleiskoristelualue) sukeltaa satuihin ja vie kävijän Liisa Ihmemaassa -maailmaan. Ideapuutarhan suunnittelu on tänäkin vuonna Puutarhaetsivien, eli maisemasuunnittelija Tanja Niemisen ja maisema-arkkitehti Tiina Holmbergin käsialaa.

Fantasiamaisessa ideapuutarhassa iloitellaan väreillä, tutustutaan Liisaan, Irvikissaan, kaniin ja hatuntekijään, vieraillaan hulluilla teekutsuilla, hassutellaan peilisalissa ja inspiroidutaan ruusupuutarhassa.

Ideapuutarhan toteutuksessa ei ole kasveissa säästelty tälläkään kertaa, vaan kokonaisuuteen käytetään yli 24 000 kukkasipulia ja satoja eri ruusuja – erikoisempiakin kasveja, kuten magnolioita, pääsee ihailemaan. Satumaailman toteutus on kaikille mahdollista, sillä jokainen voi toteuttaa näkemänsä itselleen sopivalla tavalla.

OmaMökki-messujen teema-alueella Mökkipihalla päästään nauttimaan rantaelämästä: sieltä löydät laiturin ja kulkusillan, löhöilet riippumatossa messuvierailun lomassa, käyskentelet vesialtaissa tai virkistäydyt saunassa. Viime vuonna suosion saanut mökkipiha toteutetaan nyt toista kertaa.