Skip to content

Asu & remontoi – Kotipiha 2020

 

 

 

Vuoden 2020 Kotipihassa on huomioitu lasten viihtyvyys

Vuoden 2020 Kotipihassa on panostettu lasten viihtyvyyteen, sillä pihalta löytyy jättihiekkalaatikko, leikkimökki sekä turvalaatta-alustainen leikki- ja liikunta-alue. Lisäksi Kotipihalla on Fitness-alue, joka sopii niin ikään kiireisille perheenäideille.  Alueella hyödynnetään HB-Betonin monikäyttöisiä, liikenne-esteiksi
suunniteltuja ekoblokkeja, jotka valmistetaan vastuullisesti ylijäämä- ja palautusbetonista. Suunnitteilla on myös värikkäitä, kasvien osittain peittämiä muraaleja, jotka tuovat alueelle omaa, persoonallista ilmettä. Muraalit saavat jatkokäyttöä, sillä ne myydään tapahtuman jälkeen eteenpäin. Kotipihan on suunnitellut Minna Harju ja sen upeat muraali-taideteokset on toteutettu yhteistyössä Mimmit Peinttaa -kollektiivin kanssa.

Kotipiha noudattaa nykytrendiä, jossa itse peruspiha on yksinkertainen ja helppohoitoinen. Kotipihalta pystyy myös poimimaan uudet ideat ruukkupuutarhoihin ja ruukkuistutuksiin, joihin istutetaan niin kesäkukkia kuin ikivihreitä ja heiniä. 

”Kotipiha koostuu omakotitalon pihan eri osista ja on siten helposti mallinnettavissa omaan käyttöön. Muotokieli on suoraa, jopa kulmikasta, sillä tavalla saadaan kaikki pihan neliöt käyttöön, eikä jää hukkaa”, suunnittelija Minna Harju toteaa.