Suomen suurin vapaa-ajan asumisen tapahtuma!

Jos olet kiinnostunut vapaa-ajan asumisen mukavuudesta, mökin rakentamisesta tai remontoimisesta, on OmaMökki Sinun tapahtumasi!

Tapaa mökki- ja piharakentamisen ammattilaiset ja hae parhaat vinkit omalle mökille. Messuhalli on täynnä erilaisia vapaa-ajan asumisen ratkaisuja sekä mökki-, kota- ja ulkorakennusten malleja. Tai miten olisi aitta tai palju täydentämään Sinun mökkeily elämystä? Tule ja kokeile vaihtoehtoja! OmaMökki-alueella lämpiää myös sauna sekä palju – sinulla on siis ainutlaatuinen mahdollisuus nauttia pehmeistä löylyistä messuilla sekä pulahtaa paljuun sen päälle!

niitty_600

Uusi Nuotiopiiri-yleiskoristelualue

OmaMökki-messujen rennon rouhealla mökkipiha-alueelta löytyy uusia ideoita oman mökin pihapiirin kunnostukseen. Ensimmäistä kertaa OmaMökki-tapahtumassa toteutettu Nuotiopiiri-yleiskoristelualue on keväinen hakamaa. Siellä on läsnä suomalainen luonto: koivut, kuuset, lemmikit, kielot, saniaiset, orvokit ja tulppaanit. Tuoksumaailmasta löytyvät mm. terva ja koivuklapit. 200 neliömetrin kokoisessa lammessa on vettä lähes 43 000 litraa ja lasten riemuksi kiipeilytelineenä toimii järvihirviö!

Katso yhteistyökumppanimme Osallistu mökkiseminaariin

kevatmessut2016_41_pieni

Makkaranpaistoa mökkipihalla ja lantti toivomuskaivoon

Rennon rouhealla Nuotiopiiri-mökkipihalla paistat makkaraa ja testaat parhaimmat pihapelit. Saunan levähdysalueella on käytetty suomalaisia perinnetekstiilejä, joita Finlayson valmistaa omista vanhoista kierrätystekstiileistään. Fiskarsin vasarapajassa pääset testaamaan ja nakuttelemaan uusimmilla vasaramalleilla. Mökkipihan lampea reunustaa toivomusverkko. Vanhaan, luonnonmateriaaleista valmistettuun ja luonnonkorkein varustettuun toivomusverkkoon voit jättää lapulle kirjoitettuna toiveesi. Toiveen toteutumista voi vahvistaa heittämällä lantin pihan toivomuskaivoon. Kertynyt summa lahjoitetaan lyhentämättömänä Kevätmessujen yhteistyökumppanin Lyhty ry:n toimintaan.

Aku_Niina

Vuoden mökkiläiset 2017

Maa- ja metsätalousministeriön Saaristoasiain neuvottelukunta, Vapaa-ajan asukkaiden liitto ry ja Messukeskus ovat Puumalan kunnan esityksestä valinneet Vuoden 2017 mökkiläisiksi Puumalan kunnan kesäasukkaat, näyttelijäpariskunta Aku Hirviniemen ja Niina Lahtisen.

”Mökki on meille todella tärkeä paikka. Siellä keskitymme lomailuun ja yhdessäoloon koko perheen kanssa. Veneilemme, saunomme, istumme paljussa ja vietämme aikaa lähellä mökkeilevien tuttavaperheiden kanssa. Tänä vuonna keskitymme loppukesästä kanttarellien metsästämiseen”, Aku Hirviniemi kertoo.

Tule kuulemaan la 8.4. klo 12 Pohjantähti-lavalle palkinnon pokkaavan Akun mietteitä mökkeilystä.