Pohjoismaiden suurin puutarha-alan tapahtuma!

Kevätpuutarha-tapahtumasta nappaat uusimmat trendit ja parhaat käytännön vinkit puutarhaasi, pihaasi ja parvekkeellesi. Messuilta löydät myös huikeita tarjouksia yrteistä viherkasveihin ja koristeisiin.

Messujen näyttävä yleiskoristelualue esittelee erilaisia ideoita pihan suunnitteluun ja toteutukseen. Yleiskoristelualueen pääsuunnittelusta vastaa Puutarhaetsivät Oy.

maisema_1024

Kohtaa satavuotiaan Suomen sielunmaisema

Yleiskoristelueen teema Täällä Pohjantähden alla peilaa satavuotiaan Suomen sielunmaisemaa. Upea istutusalue esittelee suomalaisen perinnemaiseman: koivikot, sinivalkoiset vuokkometsät, vesitöt, kielon tuoksun sekä suomalaisen hentoisen värimaailman.

Katso yhteistyökumppanimme Kansainvälisen kukkasidontakilpailun aikataulu

Grottoon voi tutustua kaikki aistit auki

Ensimmäistä kertaa Kevätpuutarha-tapahtumaan rakennetaan grotto eli luola. Grotto rakentuu paviljonkikukkulan alle, ja se mahdollistaa messuympäristössä pimeyden, jota on muuten vaikea toteuttaa. Grottossa kävijällä voi aistia ympäristöään kolmiulotteisesti eri korkeuksilta ja pinnoilta lattiasta kattoon. Luolaan voidaan luoda tila, jossa tuoksujen maailma on korostetusti läsnä.

Nauti viinilasillinen retroloungessa

Suomalaiset ovat maailmanluokkaa mm. kahvinjuonnissa, kirjastonkäytössä ja PISA-tutkimuksissa. Messujen kirjastomaisessa retroloungessa voi nautiskella viinilasillisen ja ihailla maakuntien maisemakuvia ja perehtyä eri vuosikymmenten huonekasveihin. Myös suomalaiseen kulttuuriin kiinteästi kuuluva elävä musiikki on mukana tapahtumassa.

kevatmessut2016_30_pieni

Hyvää oloa, iloa ja ideoita

Paviljonkikukkulan ja luolan lisäksi alueelta löytyvät lampi, pihakeittiö, hyötypuutarha, oleskelualue, pihakuntosali, sipuli- ja muotopuutarha sekä flyygeli. Toteutukset on suunniteltu siten, että ideat on helppo viedä kotiin ja toteuttaa omassa puutarhassa.