Skip to content

Sisustamisen trenditarina osa 6

 

 

 

 

 

Sisustamisen trenditarina osa 6:

Arjen luksusta

Kestävä ja vastuullinen sisustaminen

Lue tämä, jos harkitset uutta lattiaa kotiisi

Kestävä ja vastuullinen toiminta on kivunnut arvokartan kärkeen. Ei riitä, että kierrättää ja seuraa omaa hiilijalanjälkeään. Kuluttajat ovat yhä valveutuneempia omien valintojensa vaikutuksesta ja seurauksesta ilmaston lämpenemiseen.

Energian hinta ja sen rajallisuus sekä raaka-aineiden epävarma saatavuus ovat vauhdittaneet entistä vastuullisempien uusien materiaalien ja tuotantotapojen kehittämistä.

Hyvinvointia tukee päästöttömät materiaalit, joita osaamme jo vaatia. Markkinoille on tullut ilmaa puhdistavia maaleja ja bakteereja hylkiviä pinnoitteita.

Luomusta ollaan valmiita maksamaan ja lähituotantoa suositaan ravinnossa ja pukeutumisessa. Harva tulee miettineeksi, millaisia vaikutuksia remonteilla on, jos vaihdetaan esteettisistä tai budjetillisista syistä kestäviä materiaaleja uusiin lyhytikäisempiin. Usein taustalla on tiedonpuute tai kiire.  Esimerkiksi laminaattilattia on helppo asentaa, sen saatavuus on hyvä ja laminaatin hinta on usein kukkarolle mieluisa. Pikaratkaisut ovat kuitenkin harvoin kovin vastuullisia ja tulevat pitkässä juoksussa kalliimmiksi.

Halusimme Kevätmessujen Trendikotiin markkinoiden uutuuksia, jotka ovat vastuullisia, ja samalla myös helppohoitoisia ja kestäviä. Lattioihin valikoitui Bjelinin lukkopontilliset lattiat kovetetusta puusta. Ne ovat paitsi helppo asentaa, myös monta kertaa kestävämmät kuin perinteiset puulattiat.

Bjelin on osa ruotsalaista perheomisteista Pervanovo-yritysryhmää, jonka keskuspaikka on Vikenissä Etelä-Ruotsissa. Bjelinin perustajat keksivät maailman ensimmäisen laminaattilattian 1970-luvun loppupuolella ja 1990-luvulla innovatiivisen lukkoponttilattian. Konsernin viimeisin ympäristöystävällinen lattiainnovaatio on kovetettu puulattia. Tämän teknologian avulla voidaan valmistaa kestäviä, helposti asennettavia ja helppohoitoisia lattioita puusta.

Kovetetut puulattiat vedenpitävällä lukkopontilla

Skandinaavisen sisustuksen runkona on usein vaalea puu. Tämän hetken trendit kuitenkin sallivat myös erisävyisten puulaatujen yhdistämisen huonekaluissa ja lattioissa. Leveät XXL 27 cm lankut, joita on nähtävissä trendikodin makuuhuoneissa ja keittiössä, ovat hyvä tausta Novartin keittiökalusteiden tummemmalle puulle ja vaaleille kvartsitasoille.

Täysin uusi 5G Dry lukkopontti on vedenkestävä. Voit saada yhtenäiset, edustavat lattiat avokeittiöihin ja olohuoneeseen. Leveät ja jopa 2,3 metrin pitkät lankut mahdollistavat pitkät asennukset valonsuuntaan, tehden tilasta yhtenäisen näköisen.

Kovetetun puulattian tuotantoprosessi maksimoi jokaisesta tukista saatavan lattiapinta-alan ja samalla minimoi jätteen. Hukkaa ei synny, kun prosessi on optimoitu hyödyntämään jopa sahauspölyn uudelleen.

Kovetusprosessi mahdollistaa pienemmän raaka-ainekulutuksen. Kulutuspinta on niin kova, että sille annetaan jopa 30 vuoden takuu. Vastuullinen ja kestävä ratkaisu, ei enää hiomista tai lakkausta. Lattia on käyttövalmis heti asennuksen jälkeen, unelma lapsiperheisiin ja kotieläin koteihin.

Ylellinen kalanruoto nyt ilman liimaa ja nauloja

Värisävyn lisäksi sinun tarvitsee vain valita, haluatko elävämmän pinnan rustic lattialla, jossa näkyy puun luonnolliset värivaihtelut ja oksat. Vai haluatko täysin oksattoman ja tasavärisen select lattian.

Niin ja sitten väri: luonnollista tammen sävyä voit käydä katsomassa Trendikodin työhuoneessa. Varsinkin retrohenkisiin sisustuksiin tammi on luonteva valinta. Mieti myös haluatko lattian mattalakattuna vai öljyttynä.

Erilaiset parkettiladonnat ovat myös palanneet. Kalanruotolattia on monen haaveissa, ja nyt se on entistä helpompi toteuttaa, kun ladonnan voi lukkopontin avulla tehdä itsekin. Asennusta helpottavat aloituskolmiot. Helppouden lisäksi on tärkeää mainita, että myös tämä lattia on kovetettua puuta. Eli tervetuloa tepastelemaan Trendikodin olohuoneeseen.

Kalanruoto sopii mainiosti kohottamaan huoneen Uuden Ajan Nostalgiaa.

Tyylikäs kalanruoto sopii niin moderniin skandinaaviseen tyyliin, kuin tähän ajankohtaiseen klassiseen koristeellisempaankin tyyliin. Parhaiten kuvio tulee esille isommissa lattiapinnoissa.

Lastenhuoneessakin puulattia

Lastenhuoneeseen valikoitui kapeampi versio lankusta. Perinteiseen kolmesauvaiseen parkettiin verrattuna tämäkin on 20 cm leveä ja luo yhtenäisen pinnan pienempään huoneeseen. Tämä kestää lasten kovemmatkin leikit ja paukutukset. Ja hei hupsis, mehumukin kaatuminen ei aiheuta stressiä, kun lukkopontit kestävät senkin. Tämä on sitä kotoisaa hyvinvointia kerrassaan.

Tervetuloa inspiroitumaan Kevätmessuille Sisusta-hallin Trendikotiin!

Terveiset Trendikodista,

Malla