Skip to content

 

Miksi valita akkuruohonleikkuri puutarhaan?

 

 

 

Akkukäyttöiset ruohonleikkurit yleistyvät nopeasti

Akkukäyttöisyys on yleistynyt nopeasti myös pihan- ja puutarhanhoitoon suunnatuissa koneissa, korvaten sekä johdollisia että polttomoottorikäyttöisiä koneita. Akkukoneiden valikoimat laajenevat ja markkinoille tuodaan jatkuvasti yhä suorituskykyisempiä koneita. Viime aikoina erityisesti akkukäyttöiset ruohonleikkurit ovat kasvattaneet suosiotaan.

Akkukäyttöisyyden etuja

Akkukäyttöisyydessä on monia hyviä puolia verrattuna perinteisiin ruohonleikkureihin. Etuna verrattaessa sähkötoimiseen johdolliseen koneeseen on se, että akkukäyttöisyys mahdollistaa paikasta riippumattoman työskentelyn. Johdon riittävyyttä tai jatkojohtojen hankintaa ei tarvitse enää miettiä. Myös turvallisuus paranee, kun ei ole johtoja mihin kompastella tai minkä päältä vahingossa ajaa.

Polttomoottorikoneeseen verrattuna akkukäyttöisen ruohonleikkurin edut liittyvät sen helppokäyttöisyyteen ja huoltovapauteen. Käynnistäminen onnistuu vain nappia painamalla, bensiinin kanssa ei tarvitse läträtä, eikä pakokaasuja haistella. Akkukäyttöinen ruohonleikkuri on myös käyntiääneltään polttomoottorileikkuria huomattavasti hiljaisempi.

 

Akkukäyttöiset koneet eivät häviä suorituskyvyltään tai ominaisuuksiltaan

Akkuteknologian kehitys ja koneiden muuttuminen energiatehokkaammiksi hiiliharjattomien moottoreiden ansiosta, mahdollistavat sen, että akkukäyttöinen kone yltää jo samaan suoritukseen vastaavan polttomoottorikäyttöisen koneen kanssa. Akkuruohonleikkureiden valikoima ei myöskään ominaisuuksiltaan kalpene polttomoottorileikkureille; niitä on saatavana niin vetävänä kuin työnnettävänä ja muun muassa keräävänä, sivulle heittävänä ja bioleikkaavana.

 

Kaikki puutarhakoneet voivat toimia samalla akulla

Akkuruohonleikkurin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, voiko samaa akkua käyttää muissa koneissa ja kuinka laaja yhdellä akulla käytettävä konesarja on. Samalla akulla voi, valmistajasta riippuen, olla mahdollista käyttää jopa yli kahtasataa konetta ja laitetta aina puutarhakoneista työkoneisiin. Näin ollen yhden akkukonesarjan hyödyntäminen säästää tilaa ja kustannuksia, kun ei tule tarvetta hankkia erilaisia akkuja ja latureita.

Artikkelin tarjosi:
Makita Oy