Skip to content

Lähiruoka & luomu

Herkuttelijan keidas

Herkkuja luomuna ja läheltä

Lähiruoka & luomu -tapahtuma on omistettu suomalaisille pientuottajille, lähellä tuotetulle ruoalle sekä sertifioiduille luomutuotteille. Ostosten ja maistelun lomassa saat parhaat vinkit kokkailuun ja voit tutustua lähi- ja luomuruokaa tuottaviin yrityksiin ja pienyrittäjiin. Höysteenä saat aimo annoksen tietoa suorana tuottajilta ruoan vastuullisesta tuotannosta. Mukana olevien yritysten valikoimissa on lihatuotteita, juustoja, viljatuotteita, juureksia, perinneherkkuja, uusia proteiinilähteitä kuten hamppua, hyönteisiä, jäätelöä ja säilykkeitä.

Herkkujen Suomi liittyy osaksi Lähiruoka ja luomu -messuja!

Lue lisää

Vuoden lähiruokateko – haku on nyt käynnissä!

Lähiruoka & luomu -tapahtumassa julkistetaan Vuoden lähiruokateko-palkinnon saaja. Palkinnon saaja voi olla yksityinen henkilö, yritys tai yhteisö, joka on lähiruoan tekijä tai puolestapuhuja. Syitä palkitsemiseen voi olla monia, mutta palkittu on esimerkiksi sanoillaan tai toiminnallaan merkittävästi tiedottanut lähiruoan merkitystä ja/tai on tuotevalinnoillaan vaikuttanut kestävän kehityksen mukaisen toiminnan toteutumiseen. Palkintoraati valitsee tulleista ehdotuksista tai omien ehdotusten joukosta voittajan, joka palkitaan 2000 eurolla.

Haku on käynnissä 23.2.2020. asti.

Ilmoita itsesi tai ilmianna mielestäsi palkinnon ansainnut!

Vuoden lähiruokateko

 

Herkkujen Suomi liittyy osaksi Lähiruoka ja luomu -messuja

Suosittu lähiruokatapahtuma Herkkujen Suomi nähdään ensi keväänä osana Messukeskuksessa järjestettävää Lähiruoka ja luomu -tapahtumaa. Aiemmin Helsingin Rautatientorilla järjestetty Herkkujen Suomi esittelee lähi- ja luomuruokatuottajia ja -yrittäjiä eri puolilta Suomea. Tapahtuma kääntää katseen lähiruokaan sekä kotimaisiin tuottajiin ja raaka-aineisiin. Lähiruoka ja luomu -messut esittelee suomalaisia pientuottajia, lähellä tuotettua ruokaa ja sertifioituja luomutuotteita. Tapahtuman avajaispäivänä julkistetaan myös Vuoden lähiruokateko -palkinnon saaja.