Skip to content

Kompostointi talvella - Näillä vinkeillä onnistut!

Kompostointi talvella – Näin onnistut

Kompostointi talvella onnistuu muutaman vinkin avulla.

1. Vie säännöllisesti uutta jätettä

Talvella sopiva tahti on 3–4 kertaa viikossa. Kun tuot säännöllisesti uutta jätettä, autat kompostoria pitämään lämpötilan korkealla.

2. Älä pihtaile kuivikkeen kanssa

Liian märkä komposti jäähtyy ja jäätyy herkästi talvella. Lisää kuiviketta vähintään kolmasosa viedyn jätteen määrästä. Kompostimassan päälle lisäämäsi kuivike toimii myös eristeenä.

3. Tyhjennä talvellakin

Jatkuvatoimisen kompostorin pohjalla on kaikkein vanhin osa kompostimassaa. Tyhejnnä se ja kompostin toiminta yleensä piristyy. Mutta tyhjennä kerralla korkeintaan 1/3 tilavuudesta.

4. Säädä ilmanvaihtoa pienemmälle

Mikäli voit säätää kompostorin ilmanvaihtoa, kannattaa sitä kylmällä ilmalla pienentää.

5. Sekoita maltilla

Talvella riittää, että möyhit kompostia kolmen, neljän viikon välein. Sekoita vain noin 40 sentin pintakerrosta.

6. Nosta lämpötilaa

Jos kompostin toiminta pysähtyy ja tila kompostorissa alkaa loppua, tuo kompostimassaan ravinteita ja ulkopuolista energiaa. Biolanin Kompostiheräte sisältää kompostin mikrobeille tärkeitä ravinteita. Siksi etenkin talvella säännöllinen Kompostiherätteen käyttö edistää kompostoitumista. Voit myös haudata muutaman päivän ajan pintajätteeseen kuumalla vedellä täytettyjä pulloja.

Vinkit talvikompostointiin tarjosi

Biolan

PS: Kevätmessuilla voit tutustua sekä kompostereihin, että saada lisää käyttöön ja kompostorin valintaan liittyviä vinkkejä suoraan asiantuntijoilta.

Osta liput!