Skip to content

Löydä ideat kotiin, mökille ja puutarhaan

 

 

 

 

Kevätmessut avaavat kevätkauden 2.-5. huhtikuuta, jolloin viherpeukalot, remontoijat ja mökkeilijät löytävät Helsingin Messukeskuksesta keväistä inspiraatiota ja vinkkejä kotiin, vapaa-ajan asunnolle sekä puutarhaan.

 

Ihanaa, kevät on jo ovella! Kevätauringon säteet antavat meille puhtia pitkän talven jälkeen, jolloin myös remontti- ja pihahaaveet alkavat viimein konkretisoitua. Olitpa sitten avaamassa mökkikauden pitkän tauon jälkeen, suunnittelemassa parvekkeen sisustuksen uusiksi, kunnostamassa asuntoasi tai istuttamassa uusia lajikkeita puutarhaasi, Kevätmessut auttavat sinua toteuttamaan unelmasi.

Kesätunnelmaa huokuvat Kevätmessut täyttävät vuosittain Helsingin Messukeskuksen kevään tuulahduksilla, tuoksuilla, trendeillä ja tarjouksilla. Inspiroiva kokonaisuus koostuu tapahtumista Asu & Remontoi, Kevätpuutarha, OmaMökki, Sisusta sekä Lähiruoka & Luomu. Olemme keränneet yhteen nostoja messujen tarjonnasta, jotta löydät varmasti parhaat ideat omien suunnitelmiesi tueksi.

Ideapuutarhasta saat konkreettiset ohjeet unelmiesi toteuttamiseksi

Kevätpuutarha-tapahtuma on täynnä tuotteita, tietoa ja inspiraatiota kaikille viherpeukaloille. Tapahtuman sydän ja messukävijöiden ikisuosikki on näyttävä Ideapuutarha – eikä mikään ihme! Joka vuosi uudistuva puutarhamaailma tarjoaa parhaat vinkit sekä moderniin että kukkivaan puutarhaan.

Ideapuutarhassa pääset tutustumaan ja inspiroitumaan juuri omaa silmääsi miellyttävistä puutarharatkaisuista. Tänä vuonna Ideapuutarhan teemana on vastuullisuus, joka näkyy muun muassa kotimaisten valmistajien ja kierrätysmateriaalien hyödyntämisenä. Vastuullisuuden ohella Ideapuutarha kannustaa messukävijöitä nauttimaan ulkoilmasta ja puuhastelusta puutarhassa.

Asu & Remontoi tarjoaa opastusta kotisi pieniin ja suuriin remonttiprojekteihin

Haaveissa uusi koti tai remontti nykyisessä? Vai kaipaatko muuten vain uutta inspiraatiota? Asu & Remontoi -tapahtumassa pääset inspiroitumaan mallihuoneista ja ottamaan talteen parhaat ideat kodin uudistamiseksi. Esimerkiksi Kotipiha-alue on koottu valmiista, suoraan toimittajilta hankittavista elementeistä ja taimista, joten kokonaisuuden tai sen osien toteuttaminen omaan pihaan on helppoa.

Raksanurkassa opit uusia menetelmiä, tutustut erilaisiin tuotteisiin ja näet alusta asti eri toimenpiteiden toteutuksen. Raksanurkassa muun massa opastetaan tapetoinnin saloihin, tuunataan vanhoja huonekaluja ja järjestetään maalausnäytöksiä. Asu & Remontoi -tapahtuman ohjelmassa on myös kiinnostavia seminaareja sekä remontoijille, rakentajille että taloyhtiöpäättäjille.

Mökkipiha-alue on ehtymätön ideoiden lähde kaikille mökkeilijöille

OmaMökki-tapahtuma on suunniteltu kaikille mökkihöperöille, joille tarjotaan mahdollisuus toteuttaa kesäparatiisiin liittyvät unelmansa. Tapahtuma kokoaa yhteen kaiken, mitä mökillesi tarvitset paljusta pihakeittiöön tai uuteen aittarakennukseen. Tapahtumassa jaetaan käytännöllisiä remonttivinkkejä ja tunnelmallisia sisustusideoita. Alueelle rakennettu Mökkipiha-alue tarjoaa tälläkin kertaa aimo annoksen ideoita ja inspiraatiota vapaa-ajanasumiseen. Tänä vuonna Mökkipiha on suunniteltu siten, että se antaa mahdollisuuden sekä puuhailuun että oleiluun. Piha sisältää tavanomaisten elementtien lisäksi ripauksen ylellisyyttä.

OmaMökki-tapahtumassa palkitaan myös vuosittain Vuoden Mökkiläinen, joka osaltaan edistää mökkeilyä ja mökkikuntansa toimintaa. Vuonna 2019 palkinnon nappasi radiosta ja televisiosta tuttu juontaja Anni Hautala.

Sisustajan taivaasta löydät trendikkäimmät sisustustuotteet

Sykkiikö sydämesi sisustamiselle? Pidätkö minimalistisesta, romanttisesta vai boheemista tyylistä? Etsitkö tämän hetken trendikkäimpiä tuotteita vai haluaisitko saada asuntoosi uutta ilmettä mahdollisimman pienillä kustannuksilla? Kevätmessujen sisustajan taivas on todellinen aarreaitta, josta löydät uusimmat trendit ja ihanimmat tuotteet kotiisi, mökillesi tai terassillesi. Piensisustamisen lisäksi valikoimassa on huonekaluja, sänkyjä ja patjoja sekä erilaisia tekstiileitä. Malliparvekkeilta löydät inspiraatiota ja helposti toteuttavia ratkaisuja oman parvekkeesi sisustukseen.

Messuilla maistelet herkkuja luomuna ja läheltä

Lähiruoka & luomu -tapahtumassa pääset keräämään parhaat vinkit kokkailuun ostosten ja maistelun lomassa. Samalla voit tutustua lähi- ja luomuruokaa tuottaviin yrityksiin ja pienyrittäjiin, jotka jakavat mielellään tietoa ruoan vastuullisesti tuotannosta.  Mukana olevien yritysten valikoimissa on lihatuotteita, juustoja, viljatuotteita, juureksia, perinneherkkuja, uusia proteiinilähteitä kuten hamppua, hyönteisiä, jäätelöä ja säilykkeitä. Tapahtumassa julkistetaan myös Vuoden lähiruokateko-palkinnon saaja.