Skip to content

.

.

.

.

.HELSINKI OPEN 2020

Helsingin Avoimet on yksi vuoden suurimmista kukkasidontakilpailuista Suomessa. Kilpailu on Suomen Kukkakauppiasliiton Helsingin piirin järjestämä ja yhteistyössä ovat mukana Suomen Kukkakauppiasliitto ry, Interflora-Suomi ry ja Kauppapuutarhaliitto ry. Kilpailu on avoin kaikille alan ammattilaisille ja alan opiskelijoille.

Kilpailukomiteassa toimivat floristimestari Pirjo Koppi (kilpailun johtaja), floristihortonomi Tiina Koskinen ja floristimestari Leila Alamiekkaoja.
Kilpailukomitea on laatinut kilpailu aikataulun, töiden aiheet ja valinnut niissä käytettävät kasvimateriaalit ja muut tekniset materiaalit.

Osallistujat sitovat kaksi kilpailutyötä ja yhden showtyön. Kilpailutöiden aiheet julkaistaan kilpailupäivän aamuna.Kilpailijat saapuvat paikalle mukanaan ainoastaan ennalta määritelty työkalupakki tarvikkeineen. Paikan päältä osallistujat saavat töiden toteuttamista varten identtiset materiaalit.
Viimeisenä työnä valmistuu showtyö, mitä tuomarit eivät arvio.

Kilpailun tuomareina toimivat floristimestari Katri Gummerus (tuomariston puheenjohtaja), floristihortonomi Elise Anttinen ja Masterflorist Birgitte Lovise Urke Norjasta. Töiden arviointi on salainen, eli tuomarit eivät tiedä kenen työn on kyseessä.

Pisteiden laskun suorittaa Interflora–Suomi ry.

LAUANTAI 4.4.2020

8.45   –   9.45  sidontatyö 1
9.45   – 10.15  tauko
10.15 – 12.45  sidontatyö 2
12.45 – 15.00  tauko
15.00 – 16.00  showtyö, työt huutokaupataan
17.40 – 18.00 Palkintojenjako