Skip to content

 

Poimi parhaat ideat kodin remontointiin

 

 

 

 

 

Haaveiletko uudesta kodista vai etsitkö remonttivinkkejä nykyiseen asuntoosi? Oli remonttiunelmasi sitten pieni tai suuri, parhaat ideat ja vinkit löydät Asu & Remontoi -messuilta 2.-5. huhtikuuta Helsingin Messukeskuksessa.

 

Kevät on vallaton! Se herättää remonttihaaveet talvihorroksesta ja villitsee tarttumaan tuumasta toimeen. Mielessä uusi koti ja rakentaminen? Vai pientä pintaremonttia nykyisessä? Kevät on otollinen aika muuttaa unelmat todeksi – ja toteutuksessa auttaa Asu & Remontoi. Tapahtuma tarjoaa paljon hyödyllistä tietoa ja informatiivista ohjelmaa, sekä runsaasti rakentajalle ja remontoijalle suunnattua koulutusta.

Olemme keränneet yhteen kymmenen kiinnostavaa tärppiä tapahtuman tarjonnasta ja ohjelmasta. Tervetuloa messuille kuuntelemaan kiehtovia puheenvuoroja, inspiroitumaan mallihuoneista, poimimaan parhaat ideat kodin tai pihan uudistamiseksi ja tekemään onnistuneita hankintoja!

Asu & Remontoi -tärpit

 

Mikko Kuustosen koti keskellä vuodenaikoja
Miten sujui Mikko Kuustosen raksaprojekti? Kuustonen rakensi puolisonsa kanssa kakkoskodin Mäntyharjulle. Heidi Sohlberg haastattelee Mikkoa hankkeen suunnittelusta, materiaalivalinnoista ja elämästä luonnon keskellä. Tarjolla vinkkejä ja jälkiviisautta sekä kuvia matkan varrelta.
La 4.4. klo 14 ja su 5.4. klo 14.30 Gigantti-lavalla

Haaveena omakotitalo? Vinkit ensirakentajille
Camp Harjula -vlogien tekijä, omakotitaloa rakentava juontaja Marianne Harjula kertoo omakohtaisia vinkkejä ensirakentajille. Mistä projekti kannattaa aloittaa ja minkälaiseen arkeen rakennusurakan keskellä kannattaa varautua? Minkälaisia asioita olisi hyvä ottaa huomioon projektin edetessä?
To 2.4. klo 14 ja su 5.4. klo 12 Gigantti-lavalla

Kotipiha-alueella tekemistä lapsiperheille
Kotipihassa on panostettu lasten viihtymiseen, sillä pihalta löytyy jättihiekkalaatikko, leikkimökki sekä turvalaatta-alustainen leikki- ja liikunta-alue. Fitness-alue sopii myös kiireisen perheenäidin tai vaikkapa vireän isoäidin kuntoiluun. Alueella hyödynnetään HB-Betonin monikäyttöisiä, liikenne-esteiksi suunniteltuja ekoblokkeja, jotka valmistetaan vastuullisesti ylijäämä- ja palautusbetonista. Suunnitteilla on myös värikkäitä, kasvien osittain peittämiä muraaleja, jotka tuovat alueelle omaa, persoonallista ilmettä. Muraalit saavat jatkokäyttöä, sillä ne myydään tapahtuman jälkeen eteenpäin. Tänä vuonna kotipihan on suunnitellut Minna Harju, ja se on toteutettu yhteistyössä Mimmit Peinttaa -kollektiivin kanssa.

Käytännön vinkit pihaelämään mallipihojen suunnittelijalta
Messujen mallipihojen suunnittelija, maisemasuunnittelija Minna Harju kertoo pihojen suunnittelutyöstä ja omasta suunnittelufilosofiastaan. Luvassa myös vinkkejä siitä, miten elementtejä ja ideoita voi hyödyntää omalla pihalla.
To 2.4. klo 11.30, pe 3.4., la 4.4. ja su 5.4. klo 12 Ideapuutarhan ohjelmalavalla

Raksanurkassa tutustut uusiin menetelmiin ja pääset itse tositoimiin
Raksanurkassa opit uusia menetelmiä, tutustut erilaisiin tuotteisiin ja näet alusta asti eri toimenpiteiden toteutuksen. Ohjelmassa muun muassa tapetointia, maalausnäytöksiä, Värisilmän sisustusneuvontaa ja vanhojen huonekalujen entisöintiä. Nurkkausta isännöi tv:stä tuttu remonttipiiskuri Perttu Sirviö.

Jethron kiihkeä huutokauppa
Maan kuulu kaupparatsu Jethro Rostedt saapuu sunnuntaina isännöimään huutokauppaa. Huudettavana olevat tuotteet ovat messuille osallistuneiden yritysten ilmoittamia. Tee löytöjä ja huuda itsellesi parhaat hinnat!
Su 5.4. klo 13 alkaen Gigantti-lavalla

Kevään trendejä ja inspiraatiota vastuulliseen sisustamiseen

Asu & Remontoi -tapahtuma esittelee tuoreimmat sisustusteemat ja kevään kuumimmat trendit. Tänä vuonna vastuullisuus näkyy messuilla vahvasti, joten saat varmasti myös parhaat vinkit vastuullisista sisustus- ja materiaalivalinnoista.
Pe 3.4. klo 15 alkaen Gigantti-lavalla


Miten kierrätyksen koukerot otetaan huomioon kotioloissa?
Tee pieni hyvä teko ja palauta pakkaukset kiertoon. Miksi pakkausten lajittelu on tärkeää ja miten homma hoituu? Vinkkejä tarjoaa Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n viestintäpäällikkö Jaana Lindman.
Pe 3.4. klo 11, la 4.4. ja su 5.4. klo 15.45 Gigantti-lavalla

Projektina Suomen kuuluisin loft-koti
Asuntointoilija ja itseoppinut remonttinikkari Natalia Salmela kertoo loft-asuntonsa vaiherikkaasta etenemisestä aina talon harjakaisista kodin somistamiseen sisustuslehden kansikuvaa varten. Neljä asuntoa itse remontoinut Nata jakaa myös parhaat niksit ja hauskimmat sattumukset remonttitaipaleeltaan.
La 4.4. klo 13 Gigantti-lavalla

Löydä energiajärkeä – neuvontaa ja vinkkejä kestävään arkeen

Motiva, Martat, Uudenmaan energianeuvonta/Ramboll ja HSY:n Ilmastoinfo yhdistävät voimansa ja tarjoavat Talteka ry:n yhteisosastolla maksutonta neuvontaa kestävästä asumisesta. Martat vinkkaa joka päivä klo 11–14 välillä eri aiheista: ilmastoystävällisestä ruuasta, ekologisista siivousvinkeistä ja elintarvikkeiden pakkausmerkinnöistä. Energianeuvojat ovat tavattavissa joka päivä klo 11–17. Onko sinulla kysyttävää kodin sähkönkäytöstä, lämmityksestä tai aurinkosähköstä? Tule kysymään asiantuntijoilta, jotka neuvovat sivua maksutta energiansäästöstä ja uusiutuvasta energiasta.