Kansainvälinen kukkasidontakilpailu

Lasigalleriassa on luvassa kukkaisaa ohjelmaa koko Kevätmessujen messujen ajan. Kukkasidontanäytöksissä torstaina, perjantaina ja sunnuntaina taitavat floristit, kukkakauppiaat ja floristiopiskelijat kotimaasta ja Virosta sitovat hurmaavia kukkakimppuja kevään ihanimmista kukista. Luvassa on kaunista katseltavaa sekä neuvoja ja vinkkejä leikkokukista ja kimpuista. Näytökset juontavat floristimestari Pirjo Koppi ja floristi Minna Penttala. Ihanat kimput huutokaupataan esitysten jälkeen.

LAUANTAI 8.4.2017

HELSINGIN AVOIMET 2017- Kansainvälinen Kukkasidontakilpailu

8.45–9.30  Sidontatyö 1 (messut aukeavat klo 10.00)
9.30–10.00  Tauko
10.00–12.00  Sidontatyö 2
12.00–12.30  Tauko
12.30–14.00  Sidontatyö 3

Kilpailun tulokset nähtävillä tulostaululla sunnuntaina 9.4.2017 lasigalleriassa klo 10.00

Helsingin Avoimet on yksi vuoden suurimmista kukkasidontakilpailuista Suomessa. Suomen Kukkakauppiasliiton Helsingin piirin järjestämä kilpailu on avoin kaikille ja 20 kilpailupaikkaa täyttyivät ennätysvauhdissa 12 minuutissa. Kansainvälisyyttä ei tänä vuotta puutu, kilpailijoita on mukana Suomesta, Virosta, Latviasta ja Tanskasta.

Kilpailijat toteuttavat kolme yllätystyötä, joiden aiheet julkaistaan kilpailupäivän aikana. Töiden toteuttamista varten kilpailijat saavat identtiset materiaalit ja mukaansa he saavat ottaa ainoastaan ennalta määritellyn työkalupakin tarvikkeineen.

Kilpailutöiden tuomarointi on salainen, eli työt esitellään tuomaristolle anonyymeinä. Tuomareina toimivat floristihortonomi Elise Anttinen,  floristimestari Kirsi Vesalaine ja floristi Rosa Valls, Espanja.

Tuomaroinnin jälkeen kilpailutyöt ovat nähtävillä Lasigalleriassa.