Lähi- ja luomuruoan tapahtuma

Oletko kiinnostunut lähellä tuotetusta ja luomuruuasta? Tai kenties aktiivinen ruokaharrastaja ja jopa ruoka-alan ammattilainen? Tule tekemään ostoksia ja etsimään tuotteita, joita ei joka kaupasta saa. Ostosten ja maistelun lomassa saat parhaat vinkit kokkailuun ja voit tutustua lähi- ja luomuruokaa tuottaviin yrityksiin ja pienyrittäjiin.

Lähiruoka & Luomu -tapahtumassa julkistetaan myös Vuoden Lähiruokateko-palkinnon saaja. 2000 euron tunnustuspalkinto annetaan sopivalle Lähiruoan tekijälle tai puolestapuhujalle messujen avajaispäivänä.

limppu

Suositaan lähellä tuotettua ruokaa

Lähiruoka & Luomu on omistettu suomalaisille pientuottajille, lähellä tuotetulle ruoalle sekä sertifioiduille luomutuotteille. Messuilla voi maistella uutuuksia, seurata kokkausnäytöksiä ja löytää ruokapöytään herkkuja, joita joka kaupoista ei saa. Höysteenä saa aimo annoksen tietoa suorana tuottajilta ruoan vastuullisesta tuotannosta. Mukana olevien yritysten valikoimissa on lihatuotteita, juustoja, viljatuotteita, juureksia, perinneherkkuja, uusia proteiinilähteitä kuten hamppua, jäätelöä ja säilykkeitä.

kevatmessut2016_39_pieni

Kokit kilpasilla

Herkullisten ostosten ja makupalojen lisäksi messuilla voi seurata kokkausnäytöksiä. Ruokatiedon näytöskeittiössä kilpaillaan jännittävä koululaisten Ruokavisan loppukilpailu. Viikonloppuna keittiössä keskitytään suomalaisen ruoan esittelyyn, kun Hyvää Suomesta -merkkiä käyttävät yritykset saavat kokkausvuoron.